Proiect

Formare în prevenirea și combaterea cybercriminalității şi în domeniul investigaţiilor digitale

- scurtă descriere a proiectului -

Proiectul de formare a specialiştilor în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii informatice în România este realizat de Institutul Multimedia Româno – Elveţian, un centru de formare la nivel înalt în domeniul noilor tehnologii informatice, în colaborare cu ILCE (Institutul de Luptă contra Criminalităţii Economice din Neuchatel, Elveţia).

Proiectul este susţinut de Ministerul Justiţiei, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara, DIICOT şi de Tribunalul Hunedoara. Proiectul beneficiază de sprijinul ambasadei Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, al Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Obiective

Obiectivul principal al acestui proiect este eficientizarea luptei contra criminalităţii informatice.
Proiectul se înscrie în obiectivul general al luptei contra criminalităţii informatice în România şi urmăreşte asigurarea transferului de expertiză şi metodologie de la ILCE Elveţia în România.

O premieră în România

Iniţiativa este o premieră pentru România şi se adresează tuturor actorilor interesaţi de combaterea fenomenului criminalităţii informatice, atât din mediul judiciar, cât şi din poliţie, administraţie şi mediul privat (bănci, asiguratori, avocaţi etc).

Într-o primă etapă pilot, in cursul anului 2010, vor fi organizate o serie de conferinţe pilot, precum aceasta din 13-14 iulie 2010, pentru a realiza sesiuni introductive privind tematica în cauză şi consultări cu actorii interesaţi privind direcţiile strategice asupra cărora trebuie să se concentreze acest proces de specializare.

Cursurile şi specializările propriu-zise în domeniul combaterii criminalităţii informatice şi a investigaţiilor digitale urmează să fie organizate în cursul anului 2011 şi vor fi susţinute de experţi români şi elveţieni de prestigiu din domeniul informatic, juridic şi al afacerilor interne.

Comments are closed.